Tacolasagne (lasagneplattor)

Lasagne är praktisk mat som går att förbereda, som nästan blir godare en eller två dagar efteråt då den fått och stå och dra ihop sig. Här har jag även haft i tacosås istället för krossade tomater för att få smaker som är nära tacos vi äter annars. Lasagne är även bra mat att ha i matlådan då det smakar lika gott någon dag efteråt.

1 finhackad gul lök
400 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 msk smör
1-2 brk tacosås av valfri styrka
1 1/2 dl mjölk
2 dl crème fraiche
8 lasagneplattor
1 stor morot, riven
3 dl riven ost

 

 

Sätt ugnen på 200 grader. Fräs lök, köttfärs och tacokrydda i smör. Blanda ihop mjölk , crème fraiche, tacosås och morot. Varva köttfärsfyllningen och tomatröran med pastaplattorna i tre lager, strö över osten. Grädda i ugnen i cirka 30 minuter tills lasagnen fått fin färg.

Servera med en blandad sallad; isberg, ruccola, tomat, gurka, paprika och majs brukar vi göra. Det är även gott att tärna ner lite avocado i salladen.